#

MONOQOOL

News

ZULLEN 3D-GEPRINTE BRILLEN DE OPTIEKWERELD VERANDEREN.

Als je het aan ons vraagt dan is het antwoord ‘JA’.

Terwijl de meeste brillen momenteel gemaakt worden in lage-kosten landen in het oosten, ook vele gekende merken, dan is dit een heel ander aanpak. Deze brillen worden in Denemarken gemaakt met 3D print technologie. 3D printing kan al 30 jaar, maar het is nog maar recentelijk op punt gesteld om te kunnen fabriceren. Vroeger werd het enkel gebruikt om prototypes te maken. Ook Monoqool heeft deze techniek daarvoor gebruikt, maar nu is het klaar voor het grote werk.

300 LAGEN

Een bril gemaakt in 3D print bestaat uit laagjes van 0.1 mm. Dus bestaat de bril uit wel 300 lagen. De designers hebben nu meer vrijheid om verschillende moeilijke vormen te maken die soms onmogelijk zijn te maken met de conventionele technieken. Het lijkt gemakkelijk om een bril te maken met de printer , maar dat is niet zo. Na vele jaren intensief werk is het gelukt om draagbare modellen te maken. Als de monturen uit de 3D printer komen dan zijn ze wit en zeer ruw. Na een lang proces van polieren start dan het kleuren. In de brillen van de IQ serie van Monoqool zit geen enkele vijs in verwerkt. Dus geen loszittende delen of afgevallende veren.

SLECHTS 6 GRAM ZWAAR.

De monturen zijn gemaakt uit een polyamide materiaal wat zorgt voor een ultra licht gewicht. Er werd veel aandacht aan besteed om de brillen makkelijk aanpasbaar te maken zodat ze perfekt kunnen aangepast worden op het gezicht. Het is super om een pionier te zijn in deze technologie en daardoor één van de meest innovatieve brilfabrikanten te zijn.

MONOQOOL

Kom eens langs om dit materiaal uit te testen. Of vraag hier meer info